Yoga…

Het woord YOGA is afgeleid van het sanskriet (oude Indiase taal) en betekent verbinden, samenvoegen, vastmaken, richten (focus), concentreren en aandacht. Yoga is de weg van Zelfrealisatie en is gebaseerd op een 8-voudig pad (Patanjali) dat te maken heeft met beheersing van onze gedachten, aanvaarding, onthechting, gerichtheid, oefening en overgave. Yoga is een ervaringsgerichte leer die tot doel heeft de mens te laten ervaren dat hij een eenheid is van lichaam en geest (spirit of ziel).

Steeds meer mensen zien en ervaren de voordelen van yoga. De aanleiding is doorgaans stresspreventie, ontspanning, fysieke, emotionele en mentale balans vinden, vergroten van de basiskracht, zingeving en spiritualiteit.

Yoga is een krachtige en mooie manier om het lichaam, het intellect, het verstand, de emoties en de wil onder controle te krijgen. Met name de wervelingen van de geest. Door yoga ontwikkel je een soort zielerust, waardoor je andere zaken in je leven evenwichtiger tegemoet treedt.

Er zijn velen soorten yoga. Alleen Raja yoga verenigt al deze vormen.
Bij BodyXpression beoefen je een combinatie van Raja en Hatha yoga.
Er wordt gewerkt aan lichaamshoudingen en oefeningen (asanas), verschillende ademhalingen (pranayama), ontspanning, concentratie en meditatie (het terugtrekken van de aandacht van buiten naar binnen)

Yoga bevordert de gezondheid, verhoogt de weerbaarheid en maakt spieren en gewrichten soepeler. Je leert spanning loslaten en de concentratie verbeteren. Yoga helpt om de veelheid aan gedachten in te tomen en bevordert het lichaamsbewustzijn.