Yin Yoga...

Yin yoga wint in Nederland snel aan bekendheid. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Ze rekken de dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Oorspronkelijk is Yin Yoga bedoeld om langer in de lotushouding te kunnen blijven zitten, maar het is vooral fijn voor wie een zittend beroep heeft.

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Grondlegger van Yin yoga is de Amerikaan Paul Grilley.

De begrippen Yin en Yang kennen we in alles in ons leven als elkaars tegenovergestelde. Yang staat voor het extraverte, het veranderlijke en beweeglijke. Yin voor het introverte, stabiele en onbeweeglijke

Waar je bij de meeste sporten je spieren aanspant (Yang) gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat.

Yang sporten richten zich dus op de kracht van de spieren. Het is echter niet de spierkracht die ons fit maakt. Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel.

Yin Yoga wordt gegeven op de woensdagochtend van 10.30 11.45 uur bij Bala Yoga in Huizen (zie agenda)