BodyFlex…

BodyFlex bevordert de gezondheid, verhoogt de weerbaarheid en maakt spieren en gewrichten soepeler. Je leert spanning loslaten en de concentratie verbeteren. Wat is er fijner dan ouder mogen worden, genieten van wat het leven biedt en binnen jouw mogelijkheden te beschikken over veerkracht en vitaliteit?

Het lichaam verandert naarmate we ouder worden. Daarom besteden wij extra zorg aan het verouderingsproces door zachte versoepelende oefeningen (YinYoga), speciale aandacht voor gewrichtsklachten en aangepaste oefeningen bij fysieke klachten. BodyFlex is gericht op een goede balans tussen lichaam en geest, inspanning en ontspanning. Je oefent op een bij jou passende manier en verkent je eigen mogelijkheden. 

De laagdrempelige lessen zijn zacht, prettig en vooral individueel georiënteerd. Er is geen competitie in yoga en het gaat ook niet om prestaties. Het gaat om jouw unieke ervaring, proces en de weg er naar toe. Wij brengen dit graag in een persoonlijke sfeer over.

Doel BodyFlex

    .    Bewustwording van lichaam en geest
    .    Het voorkomen en/of verlichten van klachten.
    .    Soepeler en leniger worden
    .    Spanning ontdekken en deze leren los laten
    .    Verbeteren van de lichaamshouding
    .    Verbeteren van de spierconditie
    .    Vergroten van concentratievermogen
    .    Plezier en Ontspanning

De oefeningen worden op een mat op de grond uitgevoerd
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpstukken zoals
kussens, riemen en blokken om makkelijker in een houding te komen.
Alle materialen zijn aanwezig, maar je kunt ook je eigen mat
meebrengen als je dat wenst.

Kledingadvies:
Makkelijk zittende kleding, bij voorkeur een joggingbroek of legging, een t-shirt, longshirt en/of vest. Zachte dikke sokken zijn prettig aan het begin en einde van de les. De oefeningen doen we op blote voeten.
Tijdens de les is het beter om niet te drinken.

Zie agenda voor lesrooster en locatie.